Organisatie

CliŽntondersteuning en WlzCliëntondersteuning 

SMWO is er voor alle kwetsbare burgers die cliëntondersteuning nodig hebben, zoals:

  • Mensen een verstandelijke, lichamelijke, zintuiglijke of psychische beperking;
  • Mensen met een chronische ziekte;
  • Ouderen;
  • Mensen met niet-aangeboren hersenletsel;
  • Mensen met autisme.

SMWO biedt met cliëntondersteuning gratis onafhankelijke informatie, advies en ondersteuning aan kwetsbare mensen en hun familie, vrienden en andere betrokkenen. Cliëntondersteuning helpt u bij het versterken van uw zelfredzaamheid en bij uw deelname aan de maatschappij. Hierbij gaat het om het verkrijgen van zorg en hulpverlening op gebieden die voor u van belang zijn, zoals werk, school, wonen, opvoeden of sport en bewegen.

 

Cliëntondersteuning helpt u en uw gemeente om een goed beeld te krijgen van de ondersteuning die u nodig hebt. Cliëntondersteuning helpt om uw positie tegenover gemeenten en andere organisaties te versterken.

 

SMWO heeft specifieke kennis op het gebied van mensen met een beperking.
De cliëntondersteuners streven ernaar dat cliënten zich verder ontwikkelen en zo zelfstandig mogelijk in de samenleving kunnen meedoen. Samen met u kijken we naar wat nodig is zodat u zelf weer verder kunt.

 

Onafhankelijke Wlz-Cliëntondersteuning

SMWO biedt in de provincie Zeeland onafhankelijke Wlz-cliëntondersteuning aan. Iedereen met een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), ook diens netwerk, kan een beroep doen op deze kosteloze Wlz-cliëntondersteuning.

 

Door de onafhankelijke positie ten opzichte van zorgkantoren en zorgaanbieders zijn wij in staat om te werken vanuit het belang van de cliënt. Samen met de cliënt en/of diens netwerk streven we naar een passend antwoord op uw vraag.


In geheel Zeeland wordt deze ondersteuning geboden door Wlz-cliëntondersteuners van SMWO, tot eind vorig jaar werkzaam bij MEE Zeeland. Met de Wlz-cliëntondersteuners kunt u op kantoor afspreken of desgewenst bij u thuis.

 

Zij kunnen u helpen bij uiteenlopende vragen:

- Het bieden van informatie en advies;
- Het opstellen van een persoonlijk plan;
- Het vinden van een passende zorgaanbieder;
- Het opstellen van een zorgplan;
- Bemiddelen;
- Aanvragen herindicatie;
- Klachten, beroep en bezwaar.

 

Hoe bereiken?

Aanmelden kan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur via het Wlz- telefoonnummer 0900- 555 0 777 of via info@smwo.nl. Heeft u twijfels of uw vraag behoort tot de Wlz-ondersteuning, neem dan gerust contact op. In geheel Zeeland wordt deze ondersteuning geboden door Wlz-cliëntondersteuners van SMWO. Met de Wlz-cliëntondersteuners kunt u op kantoor afspreken of desgewenst bij u thuis.

 

Nieuws

NIEUW: Het Mantelzorgcafť

Op woensdag 20 september 2017 zijn alle mantelzorgers uit de gemeente Goes van harte welkom bij het eerste Mantelzorgcafé. Van 13.30 tot 15.00 uur kunnen mantelzorgers onder het genot van een kopje ...
Lees verder

Binnenkort starten er weer nieuwe cursussen

Weerbaarheid voor kinderen Een weerbaar kind is in staat aan te voelen wat hij of zij wel en niet wil, wat hij of zij wel en niet kan én kan daar ook naar handelen. Deze cursus helpt kinderen in ...
Lees verder

Cursusaanbod AVO voor vrijwilligersorganisaties in Goes

Vrijwilligerspunt Goes van SMWO organiseert bijeenkomsten voor vrijwilligersorganisaties in de gemeente Goes. Hierin werken we samen met de gemeenten Borsele, Kapelle en Reimerswaal. De bijeenkomsten ...
Lees verder

Naar Nieuws en agenda

 
ISO 9001 HKZ - Erkend Leerbedrijf Colibris