Nieuws en agenda

In de laatste week van het schooljaar zijn de pleintjesactiviteiten van SMWO spetterend afgesloten. In verschillende dorpen en wijken in Goes heeft SMWO in samenwerking met het CIOS het afgelopen schooljaar wekelijks voor een aantrekkelijk sport- en spelaanbod gezorgd. Dat deze formule een succes is, blijkt ieder jaar maar weer uit het aantal kinderen van 6 t/m 12 jaar die wekelijks naar de pleintjesactiviteiten komen.


Met de pleintjesactiviteiten worden kinderen op een laagdrempelige manier gestimuleerd om op het schoolplein samen te sporten en bewegen. Op deze manier ervaren ze dat buitenspelen leuk en gezond is en leren ze om te gaan met geschreven en ongeschreven regels van het samen spelen. Naast dat de pleintjesactiviteiten een sport- en spelaanbod is, heeft het ook een signaleringsfunctie. Allerlei signalen uit de wijk, van de school, van kinderen en ouders kunnen door de medewerkers van SMWO worden opgepakt. Indien nodig kunnen zij worden doorverwezen naar de juiste contactpersoon of instantie.


Ook dit jaar is er weer een intensieve samenwerking met het CIOS geweest om CIOS-stagiaires de kans te geven praktijkervaring op te doen. Maar liefst twintig stagiaires hebben de verschillende pleintjesactiviteiten mede vormgegeven. Nu de zomervakantie is begonnen, was het tijd om het seizoen spetterend af te sluiten. De tobbedansbaan waarbij kinderen kunnen klimmen en klauteren, glijden en nat worden, stond in de laatste schoolweek iedere dag op een andere locatie in Goes en de omliggende dorpen Wolphaartsdijk en 's-Heer Arendskerke.

 
Terug naar overzicht

 
ISO 9001 HKZ - Erkend Leerbedrijf Colibris