Dienstverlening

Geregeld organiseert SMWO samen met Zorggroep Ter Weel een cursus In Balans in de gemeente Goes. Tijdens deze korte cursus wordt informatie gegeven over valrisico's en allerlei tips en adviezen worden aangereikt om valongelukken te voorkomen.

 

Met name wordt ingegaan op de veiligheid in en om de eigen woning, medicijngebruik en lichaamsbeweging.

 

Ouderen steeds vaker uitgeschakeld door een valpartij 

Aandacht voor valrisico's en valpreventie is hard nodig. Onderzoek van Consument en Veiligheid wijst uit dat ouderen steeds vaker ernstig gewond raken bij een ongeval in en om het huis. Deze ongevallen kunnen een voortijdig einde van de zelfstandigheid van ouderen betekenen. De cursus In Balans is een goede start om het risico op vallen te verkleinen.

 

De kansen op een ongeval

Senioren gaan steeds bewuster om met hun gezondheid en welzijn. Maar aan het voorkomen van een ongevallen wordt toch nog weinig aandacht besteed. Onterecht, juist ongevallen vormen een directe bedreiging voor een actieve oude dag. De kans op een valongeval wordt sterk onderschat. De kans op een goede afloop sterk overschat.

 

De cijfers

Jaarlijks worden 88.000 ouderen medisch behandeld voor de gevolgen van een valongeval. 37.000 van hen zijn er zo ernstig aan toe dat zij in het ziekenhuis moeten worden opgenomen en 1700 mensen komen zelfs te overlijden.

In meer dan de helft van de gevallen is sprake van een botbreuk. 11.000 senioren breken hun pols en 10.000 ouderen worden behandeld voor een heupfractuur. 

 

Terug naar overzicht

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?

Heb ik een verwijzing nodig?

Wat zijn de kosten van de hulpverlening?

Waar kan terecht voor de hulpverlening?

Wat kan ik doen als ik ontevreden ben over de dienstverlening van SMWO?

 

Gerelateerde informatie

Zoeken en vergelijken

Websites met informatie onder andere over zorgverzekeringen, ziekenhuizen en klinieken, medicijnen, zorgverleners en thuiszorg.

 

Independer.nl

Lees verder

Kiesbeter.nl

Lees verder

PGB Servicecentum

verzorgt de administratie rondom uw persoonsgebonden budget

Lees verder

Per Saldo

de vereniging van persoonsgebonden budget gebruikers

Lees verder

Breed Platform Verzekerden en Werk

Deze website is voor iedereen met een gezondheidsprobleem of handicap die informatie zoekt over werk, uitkeringen en verzekeringen.

Lees verder

Regelhulp

Een webloket voor chronisch zieken, ouderen, mantelelzorgers en mensen met een beperking. De site wijst de weg naar voorzieningen en organisaties in de zorg en sociale zekerheid. 

Lees verder

 
ISO 9001 HKZ - Erkend Leerbedrijf Colibris