Dienstverlening

De gemeente Goes biedt alle 65-75 jarigen uit de wijken ’s-Heer Arendskerke, ’s-Heer Hendrikskinderen, Goes-West en Kloetinge de gelegenheid om op dinsdag 17 februari 2015 deel te nemen aan het senioren fitheidsproject GALM. Het is inmiddels alweer de 8e editie, sinds in 1998 de eerste fitheidstest plaatsvond in de gemeente Goes.

De inwoners uit bovengenoemde wijken krijgen op deze manier de mogelijkheid om:

  • Deel te nemen aan de GALM fitheidstest;
  • Geïnformeerd te worden over hun fitheid;
  • Persoonlijk advies te ontvangen over passende beweegmogelijkheden;

Tijdens de fitheidstest wordt de fysieke fitheid gemeten waarbij er inzicht wordt verkregen in oog-hand coördinatie, kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en reactiesnelheid. Tevens worden de bloeddruk, de lengte en het gewicht gemeten. Aan de hand van de uitslag ontvangen de deelnemers persoonlijk advies over passende beweegmogelijkheden.


De fitheidstest zal dinsdag 17 februari op twee locaties plaatsvinden.

  • ’s Ochtends in gymzaal Arendhuis, Torenring 46, ’s-Heer Arendskerke.
  • ’s Middags en ’s avonds in gymzaal De Tweern, Evertsenstraat 100, Goes-West.

Dit jaar is de fitheidstest vooral bedoeld voor senioren van 65-75 jaar uit bovengenoemde wijken, die niet tot weinig sporten en bewegen. Een chronische aandoening of lichamelijke beperking is geen belemmering om deel te nemen. Er is een aangepaste testlijn en er is individuele begeleiding aanwezig. Na de fitheidstest kunnen deelnemers zich aanmelden voor een afwisselend beweegprogramma, bijvoorbeeld bij een GALM- of MBVO groep. Ook voor mensen met een bewegingsbeperking is er een specifiek aanbod.


De kosten voor de fitheidstest bedragen € 4,- inclusief koffie/thee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Meer informatie over het GALM project is beschikbaar via SMWO, tel. 0113-277111 of e-mail d.plantinga@sportzeeland.nl.

 

 

Terug naar overzicht

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing nodig?

Wat zijn de kosten van de hulpverlening?

Wat kan ik doen als ik ontevreden ben over de dienstverlening van SMWO?

 

Gerelateerde informatie

Consument en veiligheid

Informatie over veiliger maken van uw woning en woonomgeving

Lees verder

Senior Gezond

Een website die helpt valongevallen te voorkomen.

Lees verder

Leef nu

Site voor actieve 50-plussers

Lees verder

Regelhulp

Een webloket voor chronisch zieken, ouderen, mantelzorgers en mensen met een beperking. De site wijst de weg naar voorzieningen en organisaties in de zorg en sociale zekerheid. 

Lees verder

 
ISO 9001 HKZ - Erkend Leerbedrijf Colibris