Dienstverlening

Stel met problemen

U wilt meer weten over uw rechten en plichten bij huwelijk, echtscheiding en erven. Behalve de emotionele kanten zijn er ook de financiële gevolgen. Waar moet u op letten bij regelingen over alimentatie en omgang met de kinderen of de afwikkeling van een erfenis. Vragen waarop u bij SMWO een antwoord kunt vinden.

 

Huwelijk, geregistreerd partnerschap en samenwonen

Wij leggen u uit wat de verschillen zijn de verschillende relatievormen, zoals op het gebied van:

  • kinderen
  • rechten en plichten
  • uitkeringen en pensioen
  • belasting
  • erven 

Echtscheiding

U kunt al bij ons terecht als u overweegt de scheiden. Wij bespreken met u de mogelijk procedure en de gevolgen van een echtscheiding, zoals gezag over en omgang met de kinderen, alimentatie, verdeling van de boedel en gebruik van de woning.

Voor het voeren van de echtscheidingsprocedure hebt u advocaat nodig. Wij kunnen u eventueel verwijzen.

 

Ook na een echtscheiding kunt u ons bij terecht met informatie over de hoogte van alimentatie en wat u kunt doen als de betaling van alimentatie problemen geeft.

 

Erfenis

Bij het verdelen van een erfenis, met of zonder testament komt heel wat kijken. Samen met u nemen we de procedure door, maken duidelijk wat in de wet is geregeld en of de regelingen goed zijn toegepast.


 

Terug naar overzicht

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?

Heb ik een verwijzing nodig?

Waar kan terecht voor de hulpverlening?

Waar vind ik hulp buiten kantooruren?

Wat kan ik doen als ik ontevreden ben over de dienstverlening van SMWO?

 

Gerelateerde informatie

Postbus 51

Site van de overheid. Via ‘zoek’ en het trefwoord echtscheiding vindt u uitgebreide informatie over allerlei onderwerpen die met echtscheiding te maken hebben.

Lees verder

Het Juridisch Loket

Het Juridisch Loket is een laagdrempelige gratis voorziening voor minder draagkrachtige rechtzoekenden, bijvoorbeeld rond echtscheiding. Het Juridisch Loket biedt ook mediationom onderlinge confilcten op te lossen.

Lees verder

 
ISO 9001 HKZ - Erkend Leerbedrijf Colibris