Dienstverlening

Skatende jongen iederen is anders

Jongeren kunnen worstelen met hun seksuele identiteit of weten dat ze homoseksuele, biseksuele of lesbische gevoelens hebben. Zij staan hierdoor voor extra uitdagingen in vergelijking met hun leeftijdsgenoten, zoals een weg vinden in een samenleving waarin zij anders zijn. Negatieve reacties van leeftijdsgenoten, geen acceptatie, pesten en geweld komen regelmatig voor. Dit maakt LHBT-jongeren (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel en Transgender) kwetsbaar.

 

Voor jongeren

Iedereen is anders. Heb jij twijfels of vragen over op wie je valt? Op meisjes, jongens of allebei? Twijfel je over wie je bent: meer een meisje of toch meer een jongen? Of ben je eruit en weet je dat je homoseksuele, lesbische, biseksuele of transgender gevoelens hebt? In contact komen met andere LHBT-jongeren kan je helpen om een betere manier te vinden om met je gevoelens en ervaringen om te gaan.

 

Dit kan bijvoorbeeld via de LHBT Jongerengroep Zeeland. Zij proberen LHBT-jongeren met elkaar in contact te brengen en organiseren leuke activiteiten zoals café-avonden en een jaarlijks LHBT-jongerenweekend. De activiteiten zijn gericht op onderling contact en steun. Neem eens een kijkje op hun Facebookpagina en word lid. Op deze manier kun je jouw gevoelens en ervaringen delen met anderen, samen optrekken en plezier maken. Het kan voorkomen dat je jezelf eenzaam of alleen voelt. Ook op de websites www.iedereenisanders.nl en www.infovoorjou.nl kun je informatie, tips, ervaringsverhalen en doorverwijzingen naar hulpverlening vinden.

 

Voor ouders

Jongeren die lesbische, homoseksuele, biseksuele of transgender gevoelens hebben, staan voor extra uitdagingen. Als ouder kunt u een vermoeden hebben van deze gevoelens of het moeilijk vinden om uw zoon of dochter hierin te steunen. Steun van vrienden, ouders en familie is erg belangrijk. Op de website www.iedereenisanders.nl vindt u een gedeelte wat specifiek op ouders en verzorgers is gericht. U vindt er handvatten om uw kind te ondersteunen wanneer hij of zij mogelijk homoseksuele, lesbische, biseksuele of transgender gevoelens heeft.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Anti Discriminatie Bureau Zeeland via info@adbzeeland.nl of 0113-397171.

 

 

Terug naar overzicht

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?

Heb ik een verwijzing nodig?

Waar kan terecht voor de hulpverlening?

Waar vind ik hulp buiten kantooruren?

Wat kan ik doen als ik ontevreden ben over de dienstverlening van SMWO?

 

Gerelateerde informatie

Postbus 51

Site van de overheid. Via ‘zoek’ en het trefwoord echtscheiding vindt u uitgebreide informatie over allerlei onderwerpen die met echtscheiding te maken hebben.

Lees verder

Het Juridisch Loket

Het Juridisch Loket is een laagdrempelige gratis voorziening voor minder draagkrachtige rechtzoekenden, bijvoorbeeld rond echtscheiding. Het Juridisch Loket biedt ook mediationom onderlinge confilcten op te lossen.

Lees verder

 
ISO 9001 HKZ - Erkend Leerbedrijf Colibris