Dienstverlening

Geweld in relatie

Iedereen kan te maken krijgen met huiselijk geweld: vrouwen en mannen, kinderen en ouderen. Maar huiselijk geweld is niet normaal en alleen te stoppen als u er zelf iets aandoet. Er over praten kan de eerste stap zijn om het geweld te stoppen.  Voor slachtoffers van huiselijk geweld is hulp niet ver weg.

 

SMWO verleent hulp in samenwerking met het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld Zeeland. Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld Zeeland is dag en nacht bereikbaar, alle dagen van de week. Hier kunt u terecht met uw vragen over huiselijk geweld en als u hulp wilt.

 

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld Zeeland

Telefoon: 0900 - 222 0 333

www.huiselijkgeweldzeeland.nl

7 dagen van de week, 24 uur per dag bereikbaar 

 

Bij huiselijk geweld moet u denken aan:

  • lichamelijk geweld en mishandeling
  • verwaarlozing
  • seksueel misbruik
  • vernedering
  • financiële uitbuiting

Huiselijk geweld wordt gepleegd door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer. Dit kan de eigen partner zijn, een ander gezinslid, iemand uit de familie, een huisvrien of een ex-partner. Soms is het geweld eenmalig, maar vaker duurt het maanden of zelfs jaren.

 

Huiselijk geweld in uw omgeving 

Buren, familie of vrienden vinden het vaak moeilijk zich te mengen in andermans privé-situatie. Maar simpelweg luisteren naar iemands verhaal kan al een stap in de goede richting zijn.

U kunt ook zelf het Adviespunt bellen, bijvoorbeeld als u het vermoeden heeft dat iemand in uw omgeving het slachtoffer is van geweld en u wilt weten hoe u erachter kunt komen of dat vermoeden gegrond is.

 

Terug naar overzicht

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?

Heb ik een verwijzing nodig?

Waar kan terecht voor de hulpverlening?

Waar vind ik hulp buiten kantooruren?

Wat kan ik doen als ik ontevreden ben over de dienstverlening van SMWO?

 

Gerelateerde informatie

Postbus 51

Site van de overheid. Via ‘zoek’ en het trefwoord echtscheiding vindt u uitgebreide informatie over allerlei onderwerpen die met echtscheiding te maken hebben.

Lees verder

Het Juridisch Loket

Het Juridisch Loket is een laagdrempelige gratis voorziening voor minder draagkrachtige rechtzoekenden, bijvoorbeeld rond echtscheiding. Het Juridisch Loket biedt ook mediationom onderlinge confilcten op te lossen.

Lees verder

 
ISO 9001 HKZ - Erkend Leerbedrijf Colibris