Dienstverlening

De Vriendendienst is er voor mensen met psychiatrische achtergrond die zich eenzaam voelen en behoefte hebben aan sociaal contact. De meeste mensen hebben familie, vrienden en kennissen, kortom een sociaal netwerk waar ze vanzelfsprekend deel van uit maken. 

 

Bij mensen met een psychiatrische beperking is het contact met deze omgeving verwaterd of zelfs verloren gegaan. Ze komen vaak in een sociaal isolement terecht. De Vriendendienst helpt hen bij het vinden van een maatje(vrijwilliger) met ze (twee)wekelijks een paar uur samen doorbrengen. Een wandeling, een fietstocht maken, de stad in, winkelen, samen muziek maken, naar de bioscoop, naar de bioscoop, een club of buurthuis of zomaar thuis koffiedrinken.

 

Koppelen

De coördinatoren van de Vriendendienst koppelen een deelnemer en een vrijwilliger op basis van overeenkomsten in interesses, persoonlijkheid, hobby's en wensen. Nadat de koppeling tot stand is gekomen volgen de medewerkers van de Vriendendienst het koppel nog enige tijd en wordt de vrijwilliger begeleidt.

 

Meer informatie/aanmelden

Steunpunt Mantelzorg en Vrijwilligerswerk: tel. 0113 277 122  of e-mail

Ook mensen die belangstelling hebben om als maatje aan de slag te gaan, kunnen zich op deze wijze melden.

 

Als u zich als deelnemer aanmeldt voor de Vriendendienst

Na uw aanmelding komt er een coördinator bij u langs om voor het bespreken van uw wensen en de haalbaarheid daarvan. De coördinator gaat op zoekt naar een vrijwilliger die bij u past en bij uw wensen. Deze vrijwilliger komt bij u op bezoek of u spreekt elkaar op een andere plaats. Samen bepaalt u of het klikt tussen u en het beoogde maatje. Als dat het geval is dan bespreekt u onderling hoe vaak u bezoek wilt en welke activiteiten u gezamenlijk onderneemt. Ook de coördinator houdt regelmatig contact met u.

 

Kosten

Aan de bemiddeling zijn geen kosten verbonden. 

De kosten van uitstapjes activiteiten worden zowel door u als de vrijwilliger betaald. Ook de kosten van het gebruik van een auto worden gedeeld. De vrijwilligers krijgen een reiskostenvergoeding en zijn verzekerd voor ongevallen en WA.  

 

Terug naar overzicht

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?

Heb ik een verwijzing nodig?

Wat zijn de kosten van de hulpverlening?

Waar kan terecht voor de hulpverlening?

Waar vind ik hulp buiten kantooruren?

Wat kan ik doen als ik ontevreden ben over de dienstverlening van SMWO?

 

Gerelateerde informatie

Vragen over (onbedoelde) zwangerschap, kinderwens of adoptie

Het Fiom houdt ook spreekuur in het kantoor van SMWO in Goes. Afspraken via 076 543 67 67 of breda@fiom.nl

Lees verder

Fonds Psychische Gezondheid

zet zich in voor mensen met psychische problemen en hun omgeving en voor verbetering van de psychische gezondheid van mensen.

Lees verder

 
ISO 9001 HKZ - Erkend Leerbedrijf Colibris